lördag 17 december 2011

Elektricitet

Sveriges svar på Afrikas ebola är elallergi, och nu har Mora valt att uppmärksamma den charmiga åkomman genom att införa "Elallergins Dag" i hela kommunen. Namnet är något missvisande; Festligheterna sträcker sig nämligen från 1:a januari till 31:e december. Under hela perioden förväntas samtliga medborgare ställa upp och fira genom att klä sig i foliehattar och sittande i helt mörklagda endast ägna sig åt bittert muttrande.

Kommunens hövding Bengt-Åke Rehn (S) meddelar att man planerar att exportera det lokala ADSL-modemet till Kina för att finansiera hela projektet, och samtidigt säkerställa en bredare uppslutning bland medborgarna:

"Det fungerar ju inte om ungdomarna ska stanna hemma och leka med e-post och Spotify... Vi vet att Internet innehåller elektricitet, och 99% alla som drabbas av tex acne, GRID och diarré har blivit utsatta för elexponering via datorer i nära anslutning till utbrotten. Sambandet är tydligt, och genom exporten kan vi lösa de här problemen både på kort och lång sikt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar