lördag 14 januari 2012

Tomgapande kvadratmetrar i garaget

Svenskarna är ett solidariskt folk som är generösa och som i regel behandlar sina medmänniskor ganska hyggligt. Men tyvärr finns det rötäpplen som förstör för alla skötsamma äpplen, och en stor andel av dessa är s.k. tjuvar. Och tjuverierna ökar i riket."Det har ökat markant under senare år. Jag räknar med att det blir omkring 130–140 anmälningar i år", säger Paul Pintér, polisens nationella samordnare för immaterialrättsliga brott.

Paul Pintér,
 polisens nationella samordnare
 för immaterialrättsliga brott.
 
Den absoluta merparten av dessa anmälda immaterialrättsliga brott handlar om fildelning; Alltså när blodtörstiga och giriga förövare duplicerar något de har och delar kopian med andra. Den här typen av stöld är extra lurig att beivra i och med att ingen blir av med något. Om någon - gud förbjude - stjäl din moped eller dotter så märks ju det ganska omgående när två kvadratmeter i garaget plötsligt gapar tomma, men om någon delar sitt kakrecept med grannen så uppfattar ju inte brottsoffret brottet lika snabbt i och med att kakreceptet ju fortfarande finns kvar i receptboxskrinet.

Alltså kan det dröja flera år innan sådana här brott anmäls, och de första 48 timmarna är viktigast i en brottsutredning. Ju längre tid som passerar, ju mer resurser behövs för att lösa brotten. Men under 2011 växte fildelningsåklagarkåren över 30%, och fler specialåklagare ska det bli:


Vi på RK ser med glädje på hur våra fina borgerliga politiker uppfyller sina löften om hårdare tag mot buset, och vill även passa på att påminna om att KD är ett av allianspartierna och att Jesus därför också bör tillmätas en rättvis dos tacksamhet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar