måndag 30 juli 2012

Treenighetsläran

"Hån är det enda vapnet som kan användas mot obegripliga satser. Idéer måste vara tydliga före förnuft kan ha någon verkan på dem, och ingen man har någonsin haft en klar föreställning om treenighetsläran. Den är blott abrakadabra från charlatanerna som kallar sig själva Jesu präster."
- Thomas Jefferson 30:e juli 1816 

Som tur är kallar vi oss här på bloggen för "Rhesu präster", och vår uppfattning om treenighetsläran är glasklar och får således inte mötas med hån. Det hela är väldigt enkelt...

Gud består av tre "hypostaser", och dessa tre är - till skillnad från vanliga "delar" - ett till antalet, och det är den främsta skillnaden mellan vår monoteistiska kristendom och polyteistiska låtsasreligioner som t.ex. den usla hinduismen.

En av hypostaserna är den s.k. "Fadern", och han uppfylls ibland av den andra hypostasen "helige ande", och när så sker onanerar han inte eftersom han har infört dödsstraff på sådant (1 Mos 38: 9, 10). Istället våldtar han i smyg judiska jungfrur för att lätta på trycket och skapa nya hypostaser, t.ex. "Sonen" (Jesus).

Denna tredje hypostas är nödvändig för att vi människor ska ha någon att döda så att Fadern ska kunna förlåta oss för våra avlägsna släktingars ätande av frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar