måndag 5 mars 2012

Hallsberg

Vi har tidigare nämnt kampen mellan Skövde, Hallsberg, och Gnarp, och nu är det dags igen. Hallsberg har nämligen börjat spurta inför sommaren redan nu genom att totalförbjuda all privat tillverkning, och import, av glass. Typerna som berörs av förbudet är parfait, gräddglass, fuskgräddglass, dondurma, mjukglass, sherbet, gelato, isglass, samt alla religiösa och dietära kopior av dessa.

Samtidigt har kommunen startat ett samarbete med den statliga vitryska livsmedelsjätten Поток мельница. Tanken är att kommunen ska sälja de vitryska glassarna under originalnamnen utan bilder eller andra förklaringar redan nu till sommaren, men det kommer inte bli något problem för RK:s läsare som redan nu kan få sig en ordentlig överblick!

Smakerna som kommer att finnas till försäljning är:

Cтандарт: Standardglassen i sortimentet. Består av fryst osötad smetana på pinne. Smetana är ryssarnas version av vispgrädde och det smakar ungefär som koncentrerad crème fraîche.

Зеленый: Betyder "grön". Glassen är samma som Cтандарт, fast den är smaksatt med ättiksgurka.

Предназначен для взрослых: Glassen är endast för vuxna (den kommer dock att säljas utan åldersgräns). Basen är smetana och tobak, men i övrigt är glassen inte helt olik - vare sig i smak eller utseende - den allmänt kända och i Hallsberg nu förbjudna daimstruten. Den rika choklad- och knäcksmaken fullkomligas av det extra stunset från strutens höga nikotininnehåll (ca 50 mg). Tyvärr är glassen direkt dödlig för barn, och vuxna bör inte kombinera glassen med sjukdomar, graviditet eller med bilkörning (glassen orsakar kräkning, överraskande aggressiv diarré samt synkopering, men inte nödvändigtvis i den ordningen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar